ISO 14001:2015

ISO 14001:2015 – Certificat accesibil | Recunoastere Internationala

Intotdeauna am crezut ca certificarile ISO 14001:2015 sunt doar pentru companiile mari, corporatii. Am incetat sa mai cred asta cand am obtinut propriul nostru certificat ISO, la un pret accesibil si cu minim de efort.

– Mares Ionut @ Pestcontrol Bucuresti

ISO 14001:2015 – Certificat Acreditat | Certificare Rapida si Accesibila

ISO 14001:2015 – Sistem de management de mediu | Sigur, Rapid si Ieftin.

Publicarea standardului ISO 14001:2015 în septembrie 2015 este etapa finală în procesul de revizuire a standardului. Această versiune înlocuiește standardul ISO 14001:2004, deși există o perioadă de tranziție de trei ani.

Noi oferim o serie de soluţii care să ajute organizația dumneavoastră să îndeplinească cerinţele pentru a face trecerea de la certificarea actuală conform ISO 14001:2004 la certificarea ISO 14001:2015.

  • ISO 14001:2015 – principalele modificări

ISO 14001:2015 adoptă structura de înalt nivel specificată în Anexa SL din Suplimentul ISO. Această structură reprezintă acum cadrul obligatoriu pentru toate standardele, noi şi revizuite, privind sistemele de management.

Echipa ISO responsabilă de procesul de revizuire (subcomitetul ISO/TC 207/SC1) a identificat următoarele modificări care vor apărea după revizie.

  • Managementul strategic al mediului

Există o nouă cerință legată de înțelegerea contextului unei organizații atunci când se stabilesc problemele externe și interne referitoare la activitățile sale și la mediu. Sunt impuse, de asemenea, acțiuni pentru abordarea acestor probleme în cadrul sistemului de management de mediu (EMS).

Leadership

A fost adăugată o nouă clauză, cu responsabilități pentru cadrele de conducere superioare de a-și exprima leadership-ul și angajamentul privind managementul mediului. Cadrele de conducere pot atribui altora această responsabilitate, dar răspunderea le va reveni tot lor.

A fost adăugată o nouă clauză, cu responsabilități pentru cadrele de conducere superioare de a-și exprima leadership-ul și angajamentul privind managementul mediului. Cadrele de conducere pot atribui altora această responsabilitate, dar răspunderea le va reveni tot lor.

Protejarea mediului înconjurător

Politica de mediu va cuprinde un angajament privind ‘protejarea mediului’, acesta incluzând ‘prevenirea poluării’ și ‘alte’ angajamente, cum ar fi folosirea resurselor durabile, atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, protejarea biodiversității și a ecosistemelor.

Performanţa de mediu

Scopul principal este îmbunătățirea performanței legate de managementul aspectelor de mediu. Organizația va decide în privința criteriilor pe baza cărora își va evalua performanța de mediu, utilizând indicatori corecți.

Gândirea bazată pe ciclul de viaţă

Organizația va trebui să-și extindă controlul și influența impactului asupra mediului de la achiziția/generarea materiilor prime până la tratarea la sfârșitul ciclului de viață. Acest lucru nu implică o obligativitate de a efectua o evaluare a ciclului de viață (LCA), cu toate că organizația va trebui să reflecteze cu atenție asupra etapelor produsului/serviciului care pot fi controlate sau influențate.

Comunicarea

S-a accentuat importanța atribuită comunicării interne și externe, precum și tratării egale a ambelor. Decizia de a comunica cu mediul extern aparține organizației, luând totodată în considerare obligațiile sale privind conformitatea.

Documentația

Termenul ‘informații documentate’ este utilizat în loc de ‘documente’ și ‘înregistrări’. Organizația are flexibilitatea de a hotărî când sunt necesare ‘proceduri’. Orice format (hârtie, cloud etc.) ar fi corect.

  • ISO 14001:2015: Trecerea de la versiunea din 2004

Organizațiile deja certificate conform ISO 14001:2004 au un interval de trei ani de la publicarea noii versiuni pentru a face trecerea la aceasta. Această perioadă de tranziție se încheie în septembrie 2018.

  • Cum vă putem ajuta noi?

Experții noștri pot efectua o analiză GAP în raport cu cerințele standardului ISO 14001:2015 pentru a face tranziția ușoară și transparentă. Acest exerciţiu va oferi organizației dumneavoastră asistenţă organizată pentru a sublinia măsura în care sistemele şi verificările existente îndeplinesc cerinţele ISO 14001:2015 sau pentru a identifica implementarea unui plan de măsuri, acolo unde este cazul.

ISO 14001 – Avantaje 4Consulting

  • Experienta (peste 80 de ani de experienta cumulata a echipei)
  • Profesionalism (Auditori certificati IRCA)
  • Proptitudine (14 zile timpul mediu de obtinere a certificatului)
  • Flexibili (Ne adaptam permanent nevoilor dvs)
  • Accesibili (Probabil cel mai bun pret din piata)

4Consulting – 4Avantaje:

Certificare iso rapida, obtinuta in cel mai scurt timp.

Certificare iso ieftina, obtinuta la cel mai bun pret.

Certificare iso fara efort, implicarea clientului minima.

Certificare iso rapida si ieftina oriunde in Romania.

De ce sa ne alegeti?

Acreditare

Va oferim un serviciu care se finalizeaza prin obtinerea unui certificat acreditat cu recunoastere internationala.

Factor de crestere

Obtinurea unui certificat iso recunoscut international ofera greutate brandului dvs.

Accesibil

Consideram ca in momentul de fata oferim cel mai accesibil program de certificare ISO de pe piata din Romania, care respecta reglementarile in vigoare.

Factor de crestere

de ce sa platiti mai mult si cu pana la 80% in alta parte cand puteti obtine aceeasi certificare cu costuri mult mai mici.

Sigur

Oferim un serviciu sigur pentru licitatii avand in vedere ultimele modificari ale legii 98/2016 (Legea achizitiilor publice) care cere ofertantilor demonstrare implementarii unui sistem de management printr-un certificat acreditat.

Factor de crestere

Acces nerestrictionat la procedurile de achizitie publica din SICAP.

Prompti

Pornim intreg procesul de obtinere a certificatului din ziua semnarii contractului pentru a fi 100% siguri ca nu va intarziem cu termenul de obtinere a certificatului.

Factor de crestere

Colaborand cu noi sigur veti obtine certificarea iso intotdeauna inaintea competitorilor dvs.

Suna